Referat: Pushers BK - Hönö IS

0-1 29 min Hönö
1-1 50 min Jocke Ek ass Andreas
2-1 62 min Ferna (straff)

7 man borta från förra matchen plus Nikki och Hultenius som är skadade sen tidigare, ändå hade vi en bra trupp mot Hönö.
Vi startade med följande lag: Hampus - Johan, Jocke Ek, Kevin, Jonas - Hugoson, Petter, Andreas - Eric A, Ferna, Jocke Ed
På bänken: Kim, Silow
Hönö tar tag i spelet direkt och vi har svårt att få tag i bollen. Tyvärr blir det inte bättre, vi har ett passningingsspel som är under all kritik. Enkla passningar på 10-15 meter missas gång efter annan när vi dessutom allt som oftas är knappt 2:a eller 3:a på bollarna så kan Hönö ganska enkelt skapa press på oss. Det skall sägas att Hönö spelade en bra fotboll men vi gjorde det enklare för dem än vad som är acceptabelt. Trots det kollosala övertaget Hönö har skapar de inte så mycket farliga målchanser. Efter en halvtimma missar vi en passning igen på mitten och Hönö ställer om vi hamnar lite fel positionerna i backlinjen och Hönö får ett friläge och rundar Hampus och gör 1-0. Svårt att se om det var offside men enligt Frasse som stog i linjen var det förmodligen inte det. Hur som helst var det rättvist. Ett par minuter senare missar vi igen och Jocke Ek missar en brytning och Hönö kommer med 2 fria mot Hampus, de spelar förbi Hampus men domaren blåser för offside. Omöjligt från min sida och se om spelaren var framför bollen när den slås. Enligt ett par Argospelare och Masthuggs Coffe var det offside. Våran bästa och enda målchans i första halvlek är efter en hörna där bollen kommer ner framför Kevins vänsterfot i ett bra läge men bollen går 10 meter över.
0-1 i paus och vi kan ta med oss 2 bra saker. Det ena är det bara står 1-0 till Hönö och det andra att det kan inte bli sämre.
I andra halvlek är vi bättre. Vi vinner mycket mer närkamper och andrabollar, vi missar inte lika mycket passningar heller även om vi inte kommer upp i någon bra kvalitet. Efter 5 minuter fälls Eric strax utanför straffområdet. Andreas skjuter men bollen tar i muren men bollen hamnar framför Jocke Ekblom som står i muren, Jocke hinner ändra sig när han skall skjuta då målvakten är på väg till det hörn som Jocke tänkt skjuta i och han sätter den mitt i målet. Vi jämnar ut spelet även om Hönö är det något bättre laget. Hampus hinner först med en glidtackling framför en framstörtande Hönöspelare men får dobbarna på smalbenet, lite kylspray och han kan spela vidare.
Efter 15 minuter kommer ett instick till Eric som ser ut att gå för långt men Eric hinner först på bollen och blir fälld av målvakten. Ferna sätter säkerrt straffen när målvakten går åt fel håll. Hönö trycker på men vi försvarar oss bra och vi har en del bra anfall även om vi inte skapar några riktigt farliga anfall. Hampus gör 2 kanonräddningar när Hönö får in bollen bakom vår backlinje. Hönö har även ett jätteläge efter en passning snett inåt bak till en fri spelare vid straffpunkten men skottet går 10 meter utanför.
Hönö går ner på en trebackslinje och trycker på men Hampus plockar ner de inlägg som inte försvaret tar hand om. Domaren lägger till 3 minuter men Hönö skapar inte några farliga lägen.
2-1 inte rättvist men vi kämpar oss in i andra halvlek efter bedrövlig första halvlek och får de 3 poängen vi var värda från Knipplamatchen.
Vi måste höja oss ett par snäpp om vi skall han någon chans mot Styrsö nästa vecka.